آخرین اخبار
کد مطلب: 74893
معتقدين به دين و انقلاب در عرصه سينما مشغول اختلاف‌هاي بي‌نتيجه نشوند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 831

به گزارش سلام لردگان به نقل از  پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي امروز (سه شنبه) در ديدار جمعي از مسئولان و دست اندرکاران جشنواره مردمي فيلم عمار، توجه به موضوع دين و معارف ديني و همچنين انقلاب اسلامي و ارزشهاي انقلاب در اين جشنواره را اقدامي مبارک خواندند و تأکيد کردند: نگاه به هنر اسلامي و سينماي ديني بايد نگاهي بلند مدت و همراه با برنامه ريزي دقيق و اميد به آينده و بهره گيري مناسب از ابزار هنر براي تأثيرگذاري حداکثري باشد.

ايشان با اظهار خرسندي از برگزاري جشنواره مردمي فيلم عمار انتخاب نام «عمار» را که از صحابه بزرگ پيامبر اسلام (ص) و ياران نزديک حضرت علي (ع) بود، انتخابي پسنديده دانستند و با اشاره به ويژگي هاي ممتاز اين صحابي بزرگ افزودند: تزلزل ناپذيري عمار در حوادث مختلف صدر اسلام و همچنين امتحان هاي سخت دوران بعد از پيامبر اسلام(ص)، موقع شناسي و حضور در وقت نياز، و نقش تبيين کننده او در مسائل و حوادث دوران حضرت علي (ع) از ويژگي هاي برجسته و بارز عمار بود.

رهبر انقلاب اسلامي نگاه اميدوارانه به آينده و بلند کردن افق ديد را در اهداف و آرمان‌هاي انقلاب اسلامي بسيار مهم ارزيابي و خاطر نشان کردند: حرکت انقلاب اسلامي که با پيروزي آن در سال 1357 آغاز شد و شکسته شدن هيمنه آمريکا و حوادث مختلفي که در اين 34 سال روي داده است همه مقدمات رسيدن به اهداف اصلي نظام اسلامي است، بنابراين بايد با همت و تلاش مضاعف و نهراسيدن از دشمن و توطئه هاي او، پرهيز از سياه بيني و يأس، با سرعت بيشتر به سمت قله حرکت کرد.

حضرت آيت الله خامنه اي چنين نگاهي را در موضوع هنر اسلامي و سينماي ديني ضروري برشمردند و تأکيد کردند: در اين عرصه جوان هاي مومن، با طراوت و شاداب و داراي نگاه نو و همت بلند، موتور محرک براي حرکت رو به جلو هستند و پيش کسوتان نيز بايد با بيان تجربيات خود و تربيت نيروهاي جديد و کارآمد به اين حرکت شتاب بيشتري ببخشند.

ايشان، با اشاره به خاستگاه غربي هنر سينما بر ضرورت برنامه ريزي و تشکيل اتاق فکر براي حرکت جوانان و استعدادهاي جديد در عرصه هنر اسلامي و سينماي ديني و همچنين ورود افراد متدين و انقلابي و صاحب تخصص و تجربه به اين عرصه تاکيد کردند.

رهبر انقلاب اسلامي در عين حال شرط اصلي ورود تأثيرگذار افراد متدين و انقلابي به عرصه سينما و تأثير نپذيرفتن از فضاي آن را مصونيت سازي برشمردند و تاکيد کردند: تنها راه مصون سازي نيز ارتباط مستمر با خدا، بجا آوردن نوافل و تضرع به درگاه الهي است، همانگونه که عمار اينگونه خود را مصون و تزلزل ناپذير کرده بود.

ايشان افزودند: عبادت و ذکر و توجه به خدا از هر لذت هنري بالاتر است.

رهبر انقلاب اسلامي نقش مسئولان و مراکز دانشگاهي مرتبط را در اثرگذاري بر فضاي سينمايي و رسانه اي کشور مهم دانستند و تأکيد کردند: اصلاح اين عرصه نيازمند اصلاح مبادي ورودي آن است.

حضرت آيت الله خامنه اي خاطر نشان کردند: کساني که امروز مشغول کار و فعاليت در عرصه فيلم هاي با مضامين انقلابي و دفاع مقدس هستند واقعا در حال جهاد هستند.

ايشان استفاده شايسته از ابزار هنر و بهره گيري از قصه و داستان و فيلم نامه قوي را يکي از ضروريات اساسي در فيلم سازي دانستند و تاکيد کردند: مقوله قصه نويسي و رمان در کشور با نقطه مطلوب فاصله زيادي دارد و بايد اين بخش تقويت شود.

رهبر انقلاب اسلامي، موضوعات مربوط به تاريخ انقلاب اسلامي، دفاع مقدس، فلسطين و بيداري اسلامي را از جمله موضوعات مهم و پر مايه براي استفاده در فيلم سازي برشمردند و افزودند: يکي از مسائل دروغي که در دنيا تبليغ مي شود اين است که مي گويند هنر نبايد با سياست آميخته شود، در حاليکه مجموعه هاي هنري غرب از جمله هاليوود کاملا سياسي هستند و اگر اينگونه نبود چرا به فيلم هاي ضد صهيونيستي ايران اجازه حضور در جشنواره هاي سينمايي را نمي دهند؟

حضرت آيت الله خامنه اي تأکيد کردند: ساخت فيلم هاي سياسي بر ضد ايران و يا اعطاي جايزه به فيلم هاي ضد ايراني نشانه هاي آشکار از آميخته بودن سياست و هنر در آمريکا و غرب است.

ايشان همچنين با اشاره به مطالب مطرح شده در اين جلسه در خصوص رابطه علوم انساني با هنر و سينما و لزوم تحول در علوم انساني افزودند: علوم انساني هواي تنفسي مجموعه هاي نخبه کشور است که هدايت جامعه را بر عهده دارند بنابراين آلوده يا پاک بودن اين هواي تنفسي بسيار تعيين کننده است.

رهبر انقلاب اسلامي مشکل علوم انساني غربي را پايه هاي معرفتي غلط آن دانستند و تأکيد کردند: اصلاح در علوم انساني و تحول در سينما و تلويزيون بدون اصلاح پايه هاي معرفتي علوم انساني غربي امکانپذير نيست و اصلاح اين پايه ها نيز در گرو ارتباط موثر با حوزه هاي علميه و علماي دين است.

حضرت آيت الله خامنه اي جريان هاي سينمايي علاقمند به دين و انقلاب را به پرهيز از کشيده شدن به حاشيه ها و مشغول شدن به اختلافهاي بي نتيجه توصيه و خاطر نشان کردند: معتقدين به دين و انقلاب در عرصه سينما که ممکن است داراي سلايق مختلف باشند، بايد همت و تلاش خود را معطوف کارهاي اساسي و اصلي کنند.

پيش از سخنان رهبر معظم انقلاب، آقايان وحيد جليلي، نادر طالب‌زاده، حسن عباسي، مهدي نصيري، سيد جمال عود سيمين، ابوالقاسم طالبي، فرج الله سلحشور، محمد صادق باطني، ابراهيم فياض، سعيد قاسمي و مصطفي رضواني از داوران و منتخبان جشنواره فيلم عمار نکات و محورهاي زير را مطرح کردند:

- ضرورت مردمي کردن هنر بويژه در بخش سينما از مرحله توليد تا نمايش و خارج کردن آن از فضاي انحصاري

- تقويت و فعال سازي ظرفيت‌هاي مغفول هنري در راستاي اهداف انقلاب اسلامي

- ضرورت بهره‌برداري از رسانه سينما براي انتقال بيان دغدغه‌هاي ديني و انقلابي

- لزوم تقويت بنيان‌هاي اعتقادي فيلمسازان مذهبي براي مصون ماندن از آسيب‌ها

- ضرورت نقش قائل شدن براي سينما و رسانه در تنظيم سياست‌ها و برنامه‌هاي کلان کشور

- پرهيز از نگاه تقليل‌گرايانه در سطح فناوري به سينما و برنامه‌ريزي براي حرکت‌هاي رو به آينده

- برنامه ريزي براي رويش نيروهاي جوان و خط شکن در عرصه سينما

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس